Pedih uku hati

Hai ibu2 ade tak yang pernah alami pedih ulu hati sepanjang preggy n ada tak tip untuk hilangkan pedih ulu hati sye dah refer doc bagi ubat kapur je tapi still jadi hari2 sampai kadang rasa tak tahan.

2 Balas

1st jgn mkn pedas.. pastu mlm kalau blh jgn mkn sgt sblm tdo..

1y ago

aah dah kurangkan pedas n malam lpas 8 malam kat atas mmng tak makan dah

Selalu skip makan ke?

1y ago

I see.. Tips yang selalu doktor bagi untuk pedih ulu hati elakkan makanan berminyak, makanan pedas, jangan skip atau delay makan. Satu lagi kena makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap. Lepas jam 8 malam tu awak ada ada rasa lapar lagi tak?