Ingin tahu

Hai ibu2. Ada tak yg kat sini ada pengalaman sakit2 jari? Saya sejak masuk trimester ketiga ni jari saya sakit2. Nak genggam pun tak kuat. Rasa lemah sangat. Dua2 jari kiri dan kanan. Tulang jari pun rasa tak normal kalau saya nak genggam. Mcm ada bunyi sikit. Saya ada masalah kurang kalsium ke? Atau pembawakan budak sahaja? #firstbaby #bantujawabbunda

7 Balas

sy masa pregnant hritu mcm tu jgk.. sakit sngt, xblh nk genggam kuat2 tngn, bila bgtau doc, doc ckp biasalah tu sbb bdan mkin berisi, jari2 pown mkin kembang, sbb tulh sakit.. tp xde apa pown.. lpas beranak dh xde sakit2 dh🤭

3y ago

time nk meneran xterasa dh sakit tngn tuu.. sakit nk bersalin lg kuat..time duk thn contraction hritu pown tngn kemain genggam besi apa semua tu..inshaallah xde apa.. jgn risau😁

normal.. sy br bersalin 26.7 dan masih sakit hingga kini.. especially nk bgn pagi nk genggam jari.. xtau smpai bila sakit ni..

3y ago

aah betul.. doktor pun penah ckp haritu.. sy naik badan 25kg semasa pregnant.. hehe mgkin ni punca jd sengal2 jari..

Sy da tak tahu nk ckp mcm mna betis ke kaki sakit semua da sakit, lg2 bila nk tidur hmm

3y ago

Sy tidur belah kiri je ley, kalau kanan berat sngt

normal.

normal

tgh alami

3y ago

30week dh mula sakit jari

normal

3y ago

Tak sabar nak back to normal. Nak bertenaga seperti dulu, dapat tidur ikut posisi yang kita nak, kulit cantik dan sihat, boleh lasak2 hihi