Masuk labour room tak boleh pakai inai ke

Hai ibu2 ada ka yang tau, kalau masuk labour room tak boleh pakai inai ? Iyaka ka ? Saya tak pernah tahu. Tapi semalam saya cerita dekat kawan saya kata saya teringin nak pakai inai, dia cakap tak boleh sebab nak beranak dah nanti misi tak tau beza darah dgn inai ? Saya mcm blur sekejap 😲😥#firstmom #ingintahu

10 Balas

sy tukang inai pun tak recommend kan mommy mommy tngh pregnant pakai inai.. especially dkt kuku dgn bahagian ats tgn tu.. dorg nk check susah.. tak nampak urat.. sy pun tngh pregnant skrg.. tpi sbb bru 26 weeks misi sy bgi je pakai.. sbb dia faham sy tukang inai kan 😊 cume dh dkt dgn due jgn la pakai..

2y ago

39 weeks dah hehe. tkpela tunggu nanti habis pntang la pakain, sabar kejap 🤭

Masa tgh menunggu nak buka buku pink adalah berangan nak tambah pakai inai atas inai yg ada ni. Tapi masa jumpa nurse, nurse nasihat jgn pakai inai atau warnakan kuku lagi sebab diorg akan check kuku. Tapi x tanya la pula cek apa. Bila baca kat sini baru saya faham kenapa. Tq semua.. 🤗

kalau apa apa jadi kat ibu lepas bersalin tu, doktor atau nurse akan check warna kat kuku ibu. kalau pakai inai, susah dorang nak buat kerja, plus akan bahaya kan ibu kalau doktor atau nurse takleh nak check

2y ago

ooo baru saya faham.. terima kasih ye atas pencerahannya.. 🥰

tak boleh pakai masa pregnant dan masa nk bsalin.. nanti apa2 doktor n misi akan check warna kuku.. sabar ya ibu.. lepas bsalin pakai lah😁

2y ago

baikk, nasib baik ada yg respon. kalau tak sy tak tahu. tq yee 🥰

tak boleh.. sbb apa² hal terjadi pd ibu..doktor / misi akan check kuku kita.. lpas² pantang dh sihat baru pakai ya..

2y ago

baik terima kasih ye respon 🥰

nurse sye pun x bg pakai inai..dia kata lepas beranak,lepas habis pantang nk celup satu tgn dgn inai,celuplah😂

2y ago

hehehe. faham. terima kasih sudi bagi respon kalau tak, saya tak tahu 🥺

Xboleh pkai inai, susahkan kerja misi & dktr. Nti lps bsalin baru pkai ya

2y ago

okeyyy hehehe terima kasih sudi respon 🥰

Sbb nanti nurse akn cek fizikal kita selepas bersalin termasuk la kuku,,sbb tu xrecomend

2y ago

fahamm terima ksih respon 🥰🥰

Sbb ap2 nurse and doctor akn check warna kuku. Time prgnt pun x digalakkn pakai

inai yg corak2 kt kulit tu nnti susah dorg nk cari urat utk msokkan jarum

2y ago

takuuutttt nya dgr jarum. baikk terima kasih respon 🥰