Berapa week

Hai ibu semua kamurang berapa week dah..bleh rasa gerakan baby..yaaa

Berapa week
44 Balas

aku da rasa gerakan masa 15w baby first..mula² tu dia start macam naik kembang lepas tu dia bergetar²🤭rupanya baby..tapi smooth ja cara dia bergerak.dari 15w da aktif sampai lani 33w da.bulan 10 ni nak bersalin😄doakan aku dgn baby ya🤲🏻dan semoga urusan ibu² juga dipermudahkan..amin

19w nurse cek perut baby tendang nurse yg rasa , sy xrasa .. sbnarnya anak first kan xtau lagi cemana rasanya pergerakan bby, selalu angin je dok ada dlm perut 🥴21w keatas tu baru rasa pergerakan yg kuat.. sekarang 32w dah Alhamdullilah dah tau waktu bila dia aktif

best tgok prkmbngan bayi.hmm.sy dh 11 week msih xnmpk ape2. sedih. dktor bgi 2 mggu lgi utk scan smula. klau still 0. kna cuci lah. rsau sdih .hmm. ni 1st pregnant.harap2 ade brta baik lps scan 6/10 nnti .

ikut orang jugak, ada yang boleh rasa gerakan seawal 14 / 15w. ada yang 25w still tak rasa lg . saya rasa time 16w .

2y ago

rasa macam benda bergerak tapi halus. lebih kurang macam denyut2 tu la lebih kurang . cuma tak setiap hari la rasa . sesekali je time nak tidur tu baru rasa

13mggu dah..bru scan skali dpt dgr la bunyi jantung baby tu..tp nak rasa tu x rasa lg maybe sbb lemak tebal sgt kut..

sekarang saya sudah 28w anak yang ke-2 , syukur alhamdullillah dapat rasa awal gerakan baby masa 13w ..

Alhamdulillah 26weeks dah. baby hari2 bergerak aktif. sekarang tgh type ni pun dia bergerak haha

first baby 20weeks ++ jgk laa.. n now second pregnancy 16weeks dh rasa dh.. tp depands juga..

depend sis, ada awal ada lewat, mcm saya 18w baru rasa. tuh pun sbb misi ckp.

start 19w dapat rasa skrg 23w makin kuat sampai timbul2 nmpk dia tendang ❤️