Cara mudah untuk hamil?

Hai ibu ibu semua, nak tanya ada x cara cara untuk mudah hamil mcm mana? Saya pernah gugur sekali masa bulan 5 haritu. Doa kan saya ada rezeki untuk pregnant lagi

7 Balas

Cuba ikhtiar minum air ini.. Insyaallah, mujarab tips ini disyor oleh dr.zaidul akhbar... Ambil satu cawan air suam, masukkan kunyit hidup 1inci, serai 1btg(pastikan bhn2 ini dipotong kecil2), perahkan asam limau nipis separuh dan 2sudu madu asli.. Amalkan minum air ini setiap hari... Alhamdulillah, saya tlh cuba dan tlh hamil..

Jaga permakanan.. Jangan tinggal makan folic acid.. Saya makan folic acid appeton.. Perbanyakkan sedekah.. Saya suka bagi makan dekat kucing² luar, kadang cakap dgn kucing² tu doakan saya dipercepatkan utk dapat zuriat.. paling penting usaha dan terus usaha dan tawakal kepada Allah...

5y ago

Samalah.. Sy pn mkn acid folic appeton.. Sbln lpas tu sangkut +ve.. Sy pn bela kucing.. Hari2 ckp dgn kucing.. Minta doakan sme.. Alhamdulillah..

Kerap kan makan asid folic dan sentiasa berurut perut naikkan peranakan..macam saya pun pernah keguguran 9.2.2018,alhamdullulah,saya sabar banyak bedoa,makan vitamin dan asid folic,dan berurut alhamdullilah,sekarang saya prgnant 3 bulan lebih.🤩

5y ago

Insha allah aminnn...semoga awak bakal hamil juga nanti..

Bd 3-4x seminggu. Jaga mkn suami isteri. Cek dalaman kt pakar. Bersenam. Doa detail apa yg nak. Rajinkan sedekah. Amal solat sunat. Tawakal.

Saya guna opk untuk detect hari subur .. boleh beli di shopee or ig

.