Malu tapi mahu

Hai ibu ibu... Nak tanya la,korang bercakap dengan baby dalam perut macam mana eh?? Guna suara atau guna hati? Saya nak bercakap dengan baby tapi saya segan la..nak cakap sorang2 tu mcm segan sendiri..pastu,tak tau nak sembang apa...maybe sbb sye introvert sampai dgn anak sendiri pun malu nak bersembang🤭 cuba ibu ibu kongsikan kt sye,selalunya ibu ibu berbual dengan anak ibu dalam perut tu,topik apa yaaa🙈 #firstmom #firstbaby

28 Balas

rasanya x de sembg2..bebel2 adalh 😂..aktif sgt bdk ni ddk dlm perut ibu dia.. mcm nk lari 100m.. 😂😂..selalu dgr bebelan ibu dia je ni.. bebel kat abg kakak dia.. tu pun dh over excited bdk ni dlm perut😂

Saya kdg ckp dlm hati, kdg ckp je guna suara 😂, sebab ibu dia asyik emo je since pregnant ni, kena selalu say sorry dkt baby, ada baca org kata ibu sedih anak dlm perut stress, so minta maaf dkt baby 😂😂

Utk masa skrg sy baru 14w,Kadang2 sy berbisik heheh..guna sura juga cuma macam rasa malu2 sikit🙈..tp sy sllu sapu perut sy sejak tahu sy pregnant..n bila tidur sy pasang surah,x pun suami akn bca..

Ahaha sama. I feel silly 🤣🤣 kdg2 ckp dlm hati je dgn harapan sampai la ke dia 🤣🤣🤣 tp bila mula bercakap verbally merapu2 pulak mcm ckp dgn member2 🤣🤣

sye awal² dulu pon segan malu nk ckap . bila sye mula ckap pas2 sye gelak² sndri . hahaha lama² to sye biase kn dri jgak la bckap n main² dngan bby msa bby tngah bgerak .

guna hati boleh , bercakap biasa pun boleh . sebab kalau kita mengandungni . apa yang kita cakap sangat sangat dia dengar

Sy sembang jer apa² topik.. Bagitahu nama dia yang sy dengan suami dah pilih.. Kalau sy tak sembang dengan dia, sy pasangkan zikir dengan surah maryam..

mula² segan & tak tahu mcm mana. tapi lama² dia jadi biasa. kalau tak ada org selalu ckp mcm biasa. ada org akan berbisik atau guna suara hati. 🤭

saya cakap " mama nak pegi beli buah ni, mama rase nak muntah, kakak duduk diam2 tau" HAHAHAHA walaupun tak tahu lg jntina nye 😝😝

Sy igt sy je ada masalah ni😂😂🥹 first baby n rasa segan tu mmg ada ye, risau takut tak dpt jdi mom yg baik🥹🥹🥹🥲