Puting tenggelam

Hai ibu ada apa2 tips tak untuk masalah yang macam saya ni , puting tenggelam sampai susah nak nyusu kan anak saya teringin nak susu kan anak tapi tulah sian dia sebab puting tumpul 🥺

2 Balas

boleh pakai nipple puller atau shringe untuk timbulkan nipple awak. shringe tu awak kena potong dulu. boleh juga pakai nipple shield. tapi setengah baby xsuka. sbb susah nak hisap. awak boleh cuba try kalau baby directfeeding boleh guna teknik sandwich. boleh follow lactation counselor puan nadmasrom dia ada tunjuk cara nk guna teknik sandwich ni. ada setengah mommy, dia akan pam utk timbulkan nipple tu. boleh juga cuba

1y ago

cuba dapatkan bantuan dr lactation counselor berdekatan dgn awak. harap sgt ada yg membantu awak2 semua❤️. supaya journey penyusuan awak semua dipermudahkan.

bley gne nipple puller

1y ago

beli dah sis tapi anak dia taknak