Kira gerakan baby

Hai bumil slalu kandungan brpa bln kena suru kira gerakan janin...cya klo ikut priod bru 26 minggu 5 tpi ikut scan da 27 minggu 2 hri...nurse kk bgtw da boleh mula kira gerakan janin bsok boleh mula....ada spa² sma ke...#seriusnanya #firstbaby #firstmom

6 Balas

Kebiasaan 28 minggu start kira gerakan baby. Tapi kalau nurse kk beritahu boleh mula awal ikut je. Saya pun mula kira pada 27 minggu sebab baby saya dah aktif gerak.

mcm saya, 26 minggu dah kena start untuk tahu pattern tendangan baby. tapi x perlu record dulu. cuba untuk kita tahu timing. mula record dkt buku masa minggu ke 27.

Saya dr 27-28minggu tu stndby kira dah dgn fon pastu bru tnye doc start bila kdg dorg lupa ckp ingt kita tau semua benda

2y ago

cya pla da boleh tanda dkt buku gerakan baby

Hi, saya pun tertanya2 pasal ni. Nurse akan bgitau kite ke bila kite akan start kira gerakan baby?

2y ago

eya sis mcm cya nurse bgtw da boleh mula kira gerakan baby lps tu dy terangkan mcm mna nak kira...

Biasanya misi kk akan remind kita bila nk kira.. klau xdapa 28w ke ats la

28w