Folic acid

Hai. Bleh ke klu mngndung xnak mkn folic acid

24 Balas

Kenapa takleh makan folic acid eh? Dia kecik cinonet je. Cuba cari cara nak makan tu. Minta husband cucuk dalam buah ke/gulung2 dlm sayur ke. Lepas tu suap kita. Hahaha ni idea lah..

7mo ago

Terbaik 👍nak seribu daya, taknak seribu dalih

Better makan lah, mcm2 boleh jd klau xmkn sbb dlm perut kite xtau baby mcm mna, masa detail scan jelaaa bleh tau keadaan baby , sy sebelum pregnant lg makan folic asid ni

Boleh sis. Pilihan di tangan sis. Apa2 jadi pada baby sis yang tanggung bukan orang lain 😉

7mo ago

u boleh search kepentingan folic asid dulu sebelum nk tahu apa jdi klau tkmkn

better makan .. sbb risau effect kepada baby nnti.. banyakkan membaca ya mummy.. demi baby yg kita kandung.. utk kebaikan mummy juga..

Kalau tkboleh bau dan telan, sy suggest ambil jenama hovid. Halus sgt ubatnya dan tkde bau n rasa pun

Kalau awk sanggup tgk anak awk lahir tk sempurna and ada masalah apa apa nnti tkpayah la mkn ya

Better mkn ye awak. Folic acid tu satu vitamin untuk ibu supaya janin membesar dgn sihat.

Ikut suka lah kalau yakin makanan harian cukup mengandungi folic acid yang diperlukan.

better mkn je sis. melainkan sis mmg amalkan makanan yang seimbang dan sihat.

if tak penting tak yah la makan, lagi2 kalau doktor yg suruh makan