baby 5 bulan makan

Hai ..baby sy dh 5 bulan . Sy ada blender nasi untuk dy tp bila suap dy makan xda tolak balik . Bila dh sendawa dy stop makan . Xape ka bg baby 5 bulan makan? Perkembangan baby kan lain² tu yg saya tanya ?

2 Balas

Mcm sy sis.. ikut mcm doc bgtahu umo 6bln br blh bg bby mkn.. bg bubur kosg yg d blend halus ... sbb kalau bg awl sblm umo 6 bln..usus bby msih blum matang... Tkut nti kmdian hari akan alami mslh dlmn yg lain2... or usus bocor klu xkena gayanya jika trslh bg mkn sbb usus dia blum brsedia...

4y ago

Ok baik . Tq sis .

Memang doktor atau nurse suruh makan ka? Kalau ikutkan baby 6bulan baru boleh makan...