Uri 22 weeks di bawah

Hai assalamualaikum saya nak tanya saya dah 4kali scan tapi uri masih di bawah...dokter ckp Low dying plasenta .. adakah uri kita akan naik semula nanti ? Saya baru 22 weeks pregnant ...#ingintahu #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp

6 Balas

mse sy scan 18w , doc pun ckp uri kt bwh ..tp doc ckp .. uri akn naik balik klau baby makin membesar...skrg sy 25w , 28w kne repeat scan untuk cek usus,dgn uri . n doc ckp lg .. slgi tk ad berlaku pendarahan, mse uri kt bwh .. semuanya ok..tp klau uri tk naik smpai la tempoh bersalin agk bahaya jgk la untuk baby. sbb uri ttup jln kluar baby. ok tu yg sy thu ..sbb sy da tye doc mse checkup .

saya pun kena detect uri bawah dari minggu ke 13, banyakkan baring L dibu ye. kaki ke atas tekapkan ke dinding atau sujud. buat selama mana yg boleh dan selesa. jgn stress, bedrest bebetul, kalau boleh jgn buat kerja rumah dulu. uri berkemungkinan akan naik sampai minggu ke 27. banyak2 doa juga ya. yg penting selalu berkomunikasi dgn baby didalam 😊

Saya pun masa scan 20weeks uri kt bawah. Betul2 tutup laluan kepala baby. Tp doktor ckp xperlu risau seb lama2 nanti akan naik sndri. Sujud kene lama2 skit...buat senaman kagel (nasihat kwn2 penah kene mcm ni). Baru cuba buat... dah 21weeks ni, mmg rasa baby suka kick bhgn bawah2... Hopefully nanti naik la sndri. Sis pun sama💪🏻💪🏻

3y ago

sekarang ni baby kick bahagian bawah je.. takut jgk la kenapa eh memang mcmtu ke

Insyallah boleh naik lagi. Tapi kene bedrest bebetul jugak. Mcm saya tahu uri kat bawah dh terlambat. Masa 29 minggu. 34 mingu checkup still kt bawah and skrg warded hospital. Ummmmmm warded sampai bersalin la ni.

3y ago

Bergantung. Klu pp type 1/2 insyallah boleh naik. Pp type 3/4 kene refer pakar nanti. Ikot la pakar cakap ape nanti. Ade org 36 week baru warded. Ade org 29 week dah warded. Bergantung condition masing masing.

Insya Allah ada masa lgi sis. Doa banyak2 dan jangan stress ya, and jangan fikir macam2 dan bukan2 tak elok untuk both of you

3y ago

ok SIS terima kasih ye .

ye nti uri akan nek nti sis..ade mse lg

3y ago

😊😊