First Baby

Hai, assalamualaikum. Normal ke kalau trimester pertama memang takde alahan langsung, sekarang dah masuk 10 weeks. Tapi langsung takde alahan. Makanan pon semua boleh masuk #firstbaby #ingintahu

29 Balas

normal sis ..rasa bersyukur sgt kalo x alhan ..saya mula2 alahan teruk ..skrg dah 20 minggu dah kurang alahan cume cerewat tentng maknn ..kalo blh mkn nasi sekali jee ..kalo 2 kali mkn muntah blik ..

eh sme tkde alahan . sy skrg dh 18 weeks msih tkde alahan . mcm tk cya tp bila p check dia smpurna . suma dh cntik dh dia . tgu nk g scan detail je .

Waalaikumsalam sis. Normal je sis. Saya pun masa mula-mula dulu takda alahan lansung. Sekarang ni nak masuk 4 bulan baru datang alahan tu. 😅😂

2y ago

Samalah kita sis. Anak pertama juga 😄. InshaAllah semoga sis & baby pun sihat & dipermudahkan urusan kehamilan sis. 🥰❤️

walaikumussalam... normal sis, kita sama tkda alahan.. Alhamdulillah.. minta" lah tkda alahan Smpai melahirkan nanti.. Aamiin 😊

sis patut bersyukur sangat2 sbb tkde alahan. orsng yang ade alahan ni nak makan apepun takboleh. sangat tersiksa .. sedih pun ade

sy dah 16w..baby 1st ..8 thn menunggu .alhamdulillah sikittt pon xde alahan..cuma awal2 dh sgkut gdm ..jd dah kene pilih2 nk mkn

Wow bestnya takde alahan! Sy dri week 6 smpai skrg weeks 9 masih lg mabuk. Asyik buat lwtan ke toilet 😌😌

normal..like me..anak ke2 sja yg alah yg lain x dak smpai lahir..yg no 5 coming soon ..menghitung hari ja

normal je awk sy bvy 1st mula alahan msa 12w smpai 16w,bby 2nd ni xdk lngsung alahan🥰🥰

3 kali pregnant, 3 kali tak pernah. mcm xrasa pregnant, harap perut je makin ke depan