saja tanya

hai assalamualaikum. nak tanya 14 minggu perut memang masih kecik ke? atau pun lain org lain jenis besar perut? #ingintahu

32 Balas

last time saya pregnant baru beberapa minggu perut saya besar mcm dh 2 3 bulan.. tapi xda rezeki gugur masa 12 weeks. tapi lepas 3 bln lekat balik dh 6 weeks perut x mcm dlu besar normal je. risau plak yg dlu tu besar sgt mngkin ada angin2 jahat kot..

slalunya 5 bulan ke atas baru nmpak baby bump tapi ramai ibu² yg excited expect baby bump muncul dlm trimester pertama @ awal trimester k2 tapi bila dah masuk trimester k3 risau pula perut besar sngat 🤣🤣🤣

14 minggu masih kecil lagi sis. Saya pun baru 22 minggu perut tk berapa nampak lagi. N tengok badan setiap orang juga. Lain orang lain perkembangan. Asalkan baby dalam kandungan sihat, alhamdulillah. 🥰🤗

Depens badan sis, saya dh msuk 6month pun still tk nmpk lg, blik kg je makcik2 bawang duk tanya knp perut kecik sgt, redha jela 🥲 tkpe yang penting baby kt dlm sihat and baik2 sahaja ❤️🥰🤲🏻

2y ago

yes betul sis 🫠 hadap jela 🥹

Badan sy jenis slim. Sy masa 13w-14w perut dah nampak bulat sampai kantoi pregnant 🤣 tp bila dah masuk 8bulan still nmpk maintain, tak besar mcm org lain. Alhamdulillah sihat walafiat kami dua.

jgn risau dulu pun 8 bulan pun org x perasan. jnji baby ikut graph tumbesaran dia. plus kalau ibu bdn berisi lg la pyh nmpk baby bump. tapi 2nd prgnacy 5 bulan dh nampak. atas bdn ibu jgk kot

sama. saya dah 15w harini. perut masih rasa lemak lagi ahaha.. hari2 risau sbb pernah miscarriage, tak rasa pape. nak scan mahai. ahaha. semoga baby kita selamat hingga ke akhirnya ♥️

normal je rasanya,saya 25 minggu baru nampak tu pn bila pakai baju ketat sikit,if pakai baju labuh memang x ketara pn,tp pmbesaran & berat baby ok je ikut minggu,jgn risau ye

dpend pada bdn si ibu...dulu berat saya 40kg mngandg anak first nk beranak bru nampak perut..sekrg berat dh lebih muatan mndng bru 8week..perut mcm nk meletup dh

atas orang jgk.. macam sy minggu ke 18 baru nampak baby bump 😂 skrg dh 31 minggu ada je yg tegur perut tk nampak.. Janji baby sihat tu je yg nak ☺️