?

Hai assalamualaikum mummy²..Nak tanya kalau ibu pregnant 7bulan bole tak naik kapal terbang? Tak de resiko papew ke kar kandungan nnt? Sbb kita belum tanya doktor lgi

9 Balas

Kalau bby & ibu sihat xde mslh kndgn, blh je naik lg.. Tp kne mntk surat dr doktor.. Sbb nnti staff yg check sblm naik flight tu akn suruh isi borg yg mnyatakn kta pregnant..

Consult doc dlu, tuk kebaikan ibu n baby... Byk kes dah jd baru2 ni kan... Tp klu dh 35wk ke atas slalu x lps dah... Hope d permudahkan urusan awk 😊

Ikot kan 27 minggu klau nak naik flight dah kene ambil surat doctor. Kalu 35 minggu some flight x benarkan lagi dah naik.

Apa² pun prlu mnta kbnaran dr doc. Doc akan kluarkan surat kbnaran. X boleh naik sebarang ye sis.

Limit smpai 6 bulan je bole naik flight sis kalau dh msok 7 bulan pihak kapal terbang tk benarkan

Tanya doc dulu.. 35week onwards tak boleh naik plane dah kalau ikut polisi sykt penerbangan..

Tnya doc dulu..slalunya prlu ada surat dari doc bru dpt naik

saya hari tu 28weeks naik flight. tp mntk surat dktor

34week masih boleh naik kapal terbang