Asid Folic

Hai Assalamualaikum mommy’s semua, saya nak tanya kalau kandungan kita dah masuk 13 weeks,boleh ke amik asid folic? Sebab sebelum pregnant saya tak amik langsung asid folic. Mohon pencerahan😊🤍

2 Balas

Boleh makan bermula skrg, teruskan consume tanpa henti pun elok. Cuma akan ada risiko dr segi perkembangan baby dlm perut (ada terbaca soalan dan komen dkt sini) tapi tak apa, ambik folic acid dan doa yg baik-baik je.