Asid Folic

Hai Assalamualaikum mommy’s semua, saya nak tanya kalau kandungan kita dah masuk 13 weeks,boleh ke amik asid folic? Sebab sebelum pregnant saya tak amik langsung asid folic. Mohon pencerahan😊🤍

2 Balas

Acid folic mmg perlu di ambil , spatutnya sblum pregnant kena ambil . memandangkn puan dh pregnant patutnya awal2 tu makan sudah acid folic....kalau klinik bagi obimin jadi smua vit dh ada dlm tu..sbb acid folic penting untuk tumbuhbesaran bayi.

3y ago

boleh je sis....lpas hbis pantang pun digalakkan untuk makan acid folic ..acid folic bgus...patutnya masa kita anak dara lagi patut amalkan acid folic ..cuma kita sahaja yg xthu ..jadi sis boleh amalkan