Ubat cuci luka

Hai assalamualaikum ...boleh x suggest ubat utk cuci luka yg bagus bg yg bersalin normal atau ceaser?? Sy belum beli apa2 lg ubt lps bersalin..first pregnancy xtau nk beli ubt apa lepas bersalin

3 Balas

ubat cuci luka selalu doctor bg. ubat wana kuning. if doctor xbg awak boleh beli dkt farmasi. if tnya ubat nama apa sy xigt. boleh cuci dgn air garam (dapat kn difarmasi) juga awk. boleh amalkan sitz bath. boleh beli gel utk cntum luka. tp gel kena sapu nipis2 takut jadi isi lebih kalau terlbih sapu.

1y ago

ouh faham

Setahu sy kalau discaj ada luka ni hospital akan bg ubat cuci luka tu.. tp kalau kata xdpt, masa misi dtg rumah lps bersalin tu cuba ckp kat dorg.. mana tau nt dorg bg..

kalau bersalin normal, I guna medicated feminine wash sdm je cuci kat bawah Tu.