Vaksin semasa pregnant

Hai assalammualaikum. Ada tak mommy mommy yang tengah pregnant cucuk vaksin? Okay ke? Ada effect ape tak? #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

wsalam.. sy dah lengkap 2 dos vaksin. alhamdulillah xde pape. 1st dose masa tu bulan jun .. masa tu x tau tengah pregnant.. tp xde pape lenguh kat tmpt cucuk jer. 2nd dose sy ambk usia kandungan 13 minggu... efek pun sama lenguh kat tmpt cucuk jer . btw sy ambk vaksin sinovac. Insha Allah berserah pada Allah..

3y ago

oh lupa sy pun 1st baby. sekarang dh 15 mgu. semoga ibu dan baby sihat ❤️