breast pump

hai asalamualaikum semua. saya nak tanya macam mana nak cari breast pump yang sesuai untuk ibu bekerja ye ? kalau boleh jenis handfree dengan senang nak bawa pergi mana². lepastu saya ada google yang kene cari tengok sesuai dengan nipple semua. jujur saya tak tahu apa² 😅 lepastu kalau ada yang nak preloved breast pump pon saya okay je 😬 terima kasih semua ♥️ #firsttime_mommy #ingintahu #bantusharing

9 Balas

wslam. awak kena ukur saiz nipple dulu yang penting. size normal selalunya adalah 24mm .. boleh ukur pkai pengukur, pembaris. boleh tngok cara ukur kt google. ukur puting yg timbul sahaja, bkn ukur seluruh areola. awak kena knl dlu puting dgn areola. stgh org fikir areola tu puting salah.. saya ada nk jual handsfree milkee lab breast pump single harga rm120 harga asal rm199. tp sy jujur yg breast pump ni agak bsr skit, klau awak nk pkai smbil buat kerja yg ada lelaki tk sesuai sgt. kalau time pump tu awak dduk kt bilik atau surau ok. awak boleh tgok dia pnya review kt shopee.. pkai tahun ni jgk bln mac bby kluar ritu. kalau berminat nk tanya apa2 sy blh tgalkn no wasap .

hi awak. 1st thing 1st awak cuba cari kedai yg jual breastpump. atleast bila awak nak invest awak rasa xralat. 2nd thing awak kena tahu size nipple awak berapa mm. ada plus minus. xpe if xtahu masa awak nak beli awak boleh minta seller guide awak. 3rd kalau awak rasa nk cuba dulu. then awak boleh cari org yg buat sewaan breastpump. sewa dulu. if serasi boleh proceed utk beli contoh kedai online yg awak boleh servey pump in the go aishah baby store mommy zone semua seller dia mesra pelanggan😊 kalau nk tengok org review pasal handfree brestpump awak boleh search tiktok amni muin. dia ada review pasal breastpump

sy mule2 beli breast pump main beli je yg murah2 mse dlm pantang.. xtau pon psl size ke ape.. bile pkai sakit, rase melecet nipple.. then sblm start keje, cari kedai yg jual pump n bole test skali, dorg boleh ukurkan size, bru la beli size yg btol 😂 preloved bole cr gak kt carousell

sy pun first time mother yg bekerja. agak struggle mula sbb tak thu yg sesuai. skarang sy guna mama’s s50. best, bunyi tak kuat . handsfree. nipple size tu kna ukur , ada insert2 yg sesuai. mungkin awk boleh2 survey2 jenama ni, sy cdangkan sahaja sbb tak semua org sama. 😊

11mo ago

sy pakai brand ni juga. hee. cuma nya dgn sy breastpump ni yield xhabis.

Saya ada share di apps ni, prelove tapi serius condition like new sbb guna x sampai sebulan. boleh cek video di tiktok cara guna dia, yg ini guna sgt mudah, just beli nursing bra untuk breast pump. Saya dlu pump sambil buat krja (kerja rumah)..

ya. semua bergantung pd fizikal si pemakai. better awk walk in kedai2 yg ada jual breastpump yg ada consultation sekali. boleh test sekali ikut selesa empunya bdn.

hai..boleh carik di IG pumponthego.. banyak pilihan utk handfree and lactepump.