Bengkak Susu during pregnancy

Hai, anyone experienced bengkak susu @ susu leaking during pregnancy? My breast rasa sakit sangat n ada leaking susu kalau picit. Sorry kalau tmi lol?. But how to overcome this sakit bengkak+ngilu eh, i read not necessarily pump sbb boleh induce contraction. Kang terberanak awal pulak kan. I'm reaching my 7th month btw. Thank you in advance mommies.

1 Balas

Tuam guna tuala , suam suam . Kalau rajin kerapkan mandi sebab masa mandi susu menitis keluar . Breast tu bengkak sebab susu penuh sangat . Biarkan je susu keluar supaya awak tak sakit dan kurang bengkak tu . Lapik guna napkin untuk elak baju dan bra semua basah