Bayi prem boleh makan ketika 6 bulan?

Hai anak sy lahir prem dan skrg usia 5 bulan 22hari.. boleh ke mula bagi makan ketika masuk 6 bulan? Badan masih belum pandai untuk duduk sendiri tapi menunjuk kan minat ketika orang lain makan.. tolong bg pendapat

7 Balas

sye bby prem 5 bln 20 hri sye dh bgi mkn..sbb dh nmpk tnda2 yg dia nk mkn...skrg dh 7 bln dh dia.alhamdulliah,tak kembung,tak sembelit..najis pun ok. sbb dri kat nursery doc on dia ubt vitamin K, folik asid,dan ubt tmbh drh merah..

Umur Dia prem lahir berapa weeks? Anak saya pun prem jgk, Tapi Takda masalah, makan on 6bulan CA 5bulan

2y ago

Sepanjang checkup baby, ada pernah refer paed tak? Ke checkup biasa mcm baby normal? If tak Pasti tanya misi atau doc. Sbb nk ckp boleh pun, based on baby health jgk. Baby saya xda masalah. Ddk pun xboleh lagi. Tapi saya feed Dia Kt baby bouncer

masa checkup misi kk akan bgtau baby awak dh boleh start mkn atau tak. tanya misi dulu awak

tanye dokter dulu . sebab saye prem 26minggu , 7bulan ca 4 bulan baru boleh makan ❤️

tanya doktor sis. risau pula bagi pendapat klau bab keselamatan baby😅

baby prem seeloknya minta advice doc.

doktor ade ckp ape2?

2y ago

takde pulak