Susu untuk ibu hamil

Hai. Ada yg boleh share susu yg bagus untuk minum semasa hamil? Terutama sekali susu segar. Nurse sarankan sy minum susu sebab berat tak naik dan HB turun masa checkup 20th week. Dia tak galakkan ambil susu formula untuk ibu mengandung sebab takut jadi kencing manis pulak. Mohon bantuan ibu-ibu semua#1stimemom

3 Balas

sy minum farm fresh low fat.. dlm masa sbulan berat sy naik 1.2kg.sy pun setiap bulan berat turun 500-600g n sy dh 27 weeks ada gdm plak tu..

3y ago

sy pun sbelum ni minum anmum jgk.. xhabis satu tin pun rasa xboleh telan.. tu yg minum fresh milk ok sikit.. sy berat turun, anemia pastu pakej skali gdm baru2 ni😅..

sy minum susu HL as recommended dr kawan sy seorang doktor. susu fresh milk mana mana pun boleh

3y ago

Kalau farm fresh yg dia tulis fresh milk kat kotak tu okay ke? Sebenarnya boleh je ke minum susu low fat atau full cream?

sis boleh ambil fresh milk