Baby kecik

Hai, ada x sini yg 36w berat baby 2.4kg je. Doc kte baby kecik, 21hb kena induce. Bila lahir kena msk nicu ke?risau la

2 Balas

saya pon haritu 35week scan perut baby kecik kne refer pakar ..doktor pon bgitahu kemungkinan besar kne bersalin awal ..tapi second appointment scan size normal so dr tak jdi paksa bersalin ..awk try je kerap mkn and minum susu slalu

1y ago

wasalam, okey jee ..baby sy 3.03kg ..

awak ada masalah lain ke? gdm? gbs?..36w tu mmg dah 9 bln tp belum matang sepenuhnya..kalau baby berat dr 2.5 insyaallah x perlu nicu.

2y ago

xde.dua2 xde. tp actually dh nk msk 37w. sy 36w5d harini, berat 2.4kg. tu yg risau bila doc ckp baby kecik