Tips utk lahir baby

Hai, ada tips mcm mna mau bagi bukaan cepat? Skg dah msuk 37w 4 d msih blm ada tanda2 mau bersalin ..

2 Balas

Sis kita sama weeks dan day, hihi 37 mggu 4 hari✌🏻baru ni hari selasa haritu saya check ke PAC dah ada bukaan 1cm, then doktor suruh balik sbbnya contracion tak terlalu tinggi. Tapi harini dah khamis, saya check tadi dah keluar lendir coklat tapi tak banyak lagi, doktor ada explain haritu katanya tu normal sbb lepas kne seluk check bukaan haritu dia akan kluar lendir coklat, tapi lpas pada lendir coklat kluar mgkin akan kluar ketulan darah besar ke apa terus kene pegi ke PAC untuk check bukaan lagi🥰 skrg ni perut takde rasa sakit lagi kne tggu rasa sakit tu dtg, sis bnykkn berjalan sis. Saya buat camtu 👍🏻 lepastu buat squat dan rapatkan tumit kaki sambil gelek2 sikit punggung kiri ke kanan, smoga kita semua dipermudahkan segala urusan bersalin nanti🤲🏻

2y ago

Thank u sis 🙏🏻

Jalan2 even slow pace. Naik turun tangga.