Petua hilangkan sakit gigi

Hai ada tak tip hilangkan sakit gigi masa hamil?sy dah 35week.nak makan ubat pun takut juga 🥲 dah 3hari kurang makan.sebab sakit sangat.

9 Balas

Sebenarnya sakit boleh je makan Panadol. Sy haritu sakit gila sebab akar gigi rosak. Mula2 jumpa dentist, dia kata tak boleh buat apa sebab mengandung. Kalau sakit makan panadol je. Sebab panadol selamat untuk ibu mengandung. Cuma kadang tu sakit sangat sampai sehari dah makan 8 biji panadol pon tak jalan. Last2 jumpa balik dentist lain, baru buat treatment gigi. Masa tu buat bsp banyak kali hypo sebab tak lalu makan sebab sakit gigi. Cuma kalau dah 35week tu tak pasti dentist akan cek ke tak. Sebab dah sarat sangat. Tp cubalah pergi dulu tanya.

saya waktu 7bulan sakit gigi berlubang pahtu 2batang cabut tak semue klinik gigi nak bt haha sebab risiko kan tp saya merayu saya xblh tidur dan xdek mood untuk makan...satu gigi cabut dekat klinik kerajaan..satu gigi cabut dkt swasta pahtu tkdek gigi berlubang dah dia mari dengan sakit gusi.. sebenarnya kurang calcium..so saya pon beli lah amway pnye calcium tu alhamdulillah da xskit..

kena pergi klinik gigi cek.. kalau berlubang boleh tampal. nanti doc akan bg ubat tahan sakit yg selamat makan. ubat tahan sakit paracetamol je yg selamat tuk ibu mengandung boleh beli kt famasi makan bila dh rasa² sakit. guna ubat gigi sensodyn boleh kurang ngilu gigi/gusi

Saya baru lepas sakit gigi, g cek klnik doc tampal sbb gigi ad terhakis sikit. Biasa sakit xde nk g klinik, tp preg dekat nk due ni risau pulak nti nak layan sakit gigi nak layan contraction lagi. Tu settle gigi dlu sblum bersalin.

sakit sebab apa ye? ada lubang ke mcm mana? saya mula2 rasa mcm nk sakit gigi. saya makan calcium. Alhamdulillah sekarang dh kurg rasa.

2w ago

Saya makan calcium excelife sekali ada b12 sebab tangan selalu kebas mengandung ni.

Saya bgi tips la ya.. ambil biji lada 2 biji je kasih masuk dlm lubang gigi tu.. InshaAllah gigi tak sakit dah

cuba kumur dgn air garam... ni sy buat sblm pregnant la.. tgh pregnant xpernah try lg sbb xskt gg...

Jumpa dentist untuk pemeriksaan gigi / gusi

kunyah cengkih dan kemam