Ekzema makin teruk

Hai! Ada tak mommies yg ekzema @ alergik makin teruk masa preggy? Pakai apa / makan ubat apa yaa? Habis naik ruam satu badan 🥹 saya first time + baru trimester pertama..##ingintahu #firstmom

3 Balas

sy sis. 2kli prngt 2kli teruk. tp yg 2nd lg teruk pd 1st. sy dh ccuk steroid 4 kli spnjng mgdung start dri 18week. makan ubat steroid 2 kli. warded masa 28weem 3hri utk ccuk steroid sbb flare terlmpau teruk. now dh 36week. start ekzema brkurang lps warded. skrg maintain dgn cream tp kbykn tmpat dah tak prlu cream pn dia smbuh sndri. sis byk bersabar ya. cri circle utk support emosi. sbb sgt effect emosi. sy byk ngis. mcm2 cuba diet mkn 3bln pntang semua bnda yg org sruh pntang gluten la gula la semua sy dh cuba. tp tak jd pn sis sbb ni hormone. skrg semua sy hentam alhamdulillah takde pn flare merepek2. sbb dh nk bersalin kn. semoga sis pn cpt sembuh dri ekzema alahan mgndung ni ya.

3w ago

aaminn. sy tak thu nk nsihat mcm mana sis sbb klu sruh sbar sy sndri tak sekuat tu sis tp sy cuba sllu cri org utk support emosi. sbb keadaan sy makin naik mgu mkin teruk mkin truk smpai la cover 1bdn termsuk kpla muka. tp insyaAllah akn smbuh jgk. kena distract dgn bnda2 lain. mlm bergaru tu perkara biasa. sy msuk 3rd trimester ni bru betul2 blh tidur nyenyak xde garu. if sis nk tnya apa2 blh contact je sy ya sy sblm ni pn byk exhange plgmn gmbar2 dgn yg senaseb ni.

normal sis.. klu peg klinik pn xde ubat.. lps bsalin bru ok..

3w ago

bia je.. huduh kulit sye semua bparut..