Ubah nama anak

Hai ada sapa pernah ubah nama anak tak? Ank sy umr 8bulan ada yg kata bawah 1 tahun masih boleh ubah nama anak .. apa dokumen yg perlu? Sy skrg dh berpindah ..smua borang sign kat jpn ada di jpn tempat lama ..yg sy ada cuma sijil beranak anak je dan buku pink..kalau dokumen lain smua pihak jpn sana ambik ..klau buat lagi prlu naik mahkamah tak? Hope yang ada pengalaman komen ..nak ubah ada sbb sndri ya ..dan 1 lagi soalan nak tahu spa pernah buang bin/binti kat nama anak #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Maaf tiada pengalaman. Pendapat saya lebih baik awak terus call JPN untuk tahu proses dan prosedur dengan lebih tepat dan jelas. Dalam ni takut awak lambat dapat respond.

10mo ago

baik tq..tanya sini cuma nak tahu jawpan mungkin ada yg pernah sbb sy ada bby takde yg jaga suami pula bekerja ..kalau dh tahu awal senang prepare dokumen apa prlu bawa ..kol jpn lak diorg tk jwab

sebaiknye pg jpn tnye. lg tepat la jwpannye. ank buah suami dulu pn ada tkr name, ade urusan dgn mahkamah.

10mo ago

bertanya sini mngkin ada yg pernah supaya senang saya nanti bila pergi jpn utk tukar ..lagipula takde yg boleh jaga anak ..klau bawa pergi sna tanpa tahu apa yang prlu urusan akan lama dan anak pula akan mrengek tmbah lagi masih baby