Uri kandungan

Guyss , klau pregnant dlm 2bulan+ mcmtu kan, means like dlm 10minggu mcmtu lah ek, normal klau uri tu tkdee lagi , bukan ke klau dah nmpk baby nyaa, ade lah jugak uri nyaa kan? ke tk😅curious lah kita #ingintahu

3 Balas

uri dah ada, cuma still developing. belum sempurna sebagai satu organ lagi. habis 1st trimester nanti baru uri betul2 siap. sebab tu first trimester kita penat lain macam, sebab badan kita kerja keras untuk develop & support baby & uri at the same time. nanti masuk 2nd trimester, uri yg akan support baby, kurangkan banyak beban dari badan kita.

Dh ada tu sis, jgn risau. Klu x dri mna baby nk dptkn oxygen/mknan semua tu. nti masa kandungan dh besar baru Dr akan bgtau kedudukn uri dkt mana.

uri ada tp kecik sgt sbb baby nya pun kecil. dia akn bsr seiring tumbesaran bby. masa lahir pun bsr uri pun dlm 2 tapak tgn saja.