sakit dtg2

Guys 1hari ni 3x berak , sakit dtg2 dlm 10saat dtg lagi lepas 20minit. Tanda2 bersalin ka sda tu?..sapa ada pgalaman. Skrg 38weeks tanda pecah ketuban or darah blm ada lagi?. .

2 Balas

Sakit yg konsisten sila ke hosp dgn segera. Tgk masa. Klu konsisten tiap 20mins sakit dtg, makin lama makin kerap ke 15mins sekali dtg menyerang. Sakit yg x dibuat2, dtg dgn sendirinya. Amat penting perhatikan masa. Makin lama makin kerap tanda tu menyerang. Tu tanda nak bersalin. Sila ke hosp dgn segera. Ada org bukaan cm dia laju. Ada yg lambat. Good luck!

Sakit setiap 20 minit ke..biasa lambat lagi tu..saya sakit setiap 5 min baru pegi hospital..hehe..tp kena prepare la..sy pn xde tanda bersalin..air ketuban x pecah..lendir pn tak..pegi je hospital check dh 1 cn

5y ago

Aah..belum lagi..nanti dah rasa kerap baru pegi eh..prepare brg siap2.. good luck mummy.. 🤗