Cabut gigi ketika hamil 6 bulan. Boleh atau tak?

Gigi geraham sakit tumbuh senget. Selamat ke tak kalau saya pergi klinik gigi minta cabut? Risau bius akan bagi kesan negatif kat kandungan. #firstbaby #pregnancy #mommybuntu

2 Balas

Sy pun cabut gigi masa hamil. Dh tnye kk, kk ckp boleh je cabut sbb skrg klinik gigi mmg dh aware dgn ibu mengandung. So pegi klinik ckp je pregnant and dia akn bg rawatan limited to ape yg ibu mengandung boleh bt la. Sis cuba pegi klinik gigi dlu.