Saya nk tanye mommies2 kt sni mcm mana handle alahan? Saya nk mkn apa pon xbole mesti mual muntah

6 Balas

Cuba makan yang ringan2 dulu contohnya cereals.. time2 alahan elakkan makanan yg banyak minyak sebab boleh datangkan mual. Bila alas perut dgn yg ringan, nanti ok sikit untuk telan makanan yg lebih berat

Kalau i, utk hilang mual tu i minum air lemon. Pastu makan sikit cornflakes. Makan sikit tpi kerap. Baru2 ni sy try minum air sirap air, dia punya lega ase lain macam. Sedapppp. Hihi try la.

kadang2 makanan yg kita nk makan tu simple je -nasi dengn telur kicap - nasi ayam -maggi kari pecah telur -mee goreng mamak tekak xbole terima tapi hati teringin nk makan 😭😭

Makan buah / biskut bila nk rasa angin mual tu.. pastikan breakfast, lunch, dinner pun kne makan.. makan sikit pun x pe sis.. sy minum dgn air berperisa kurang sikit rasa mual

Bangun pagi terus minum air, jangan bagi perut kosong. Letak kurma kat tepi katil ke kan, bangun-bangun terus gigit sikit

Sya pun mcm tu . Saya bnyk kn mkn buah. Lama2 blh mkn nsi