Bengkak kaki. Sebelum ni bengkak sikit ja. Skrg lagi bengkak.. tatau nk buat mcm mna dah.

Bengkak kaki.
Sebelum ni bengkak sikit ja. Skrg lagi bengkak.. tatau nk buat mcm mna dah.
7 Balas

samalah macam saya bengkak smpai ke betis tegang je.. dh try mcm2 cara nak bg surut tp skjap n sikit je surutnya lepastu bengkak dgn jayanya.. mggu ni daily bp buat kedua kalinya sbb takut pre eclampsia tp alhamdulillah tekanan darah semua ok je.. mggu depan dh kene serah diri 37 week sbb pregnant twins kene bersalin awal

Jangan berdiri terlalu lama sis.. bila buat kerja, rasa kaki bengkak rehat Dan baring.. tinggikan kaki.. hati² juga tanda² pre eclampsia tinggi tekanan darah

Sebab jalan banyak ke sis? Saya haritu satu hari bejalan mmg bengkak. Esok tu okay dah dia surut

7mo ago

Sblm ni bengkak tapi x bngkak mcm ni

Pakai stokin tebal masa tidur sis, lepastu tiap kali baring tinggikan kaki dgn bantal.

rehat sehari banyakkan baring kaki tinggikan dgn bantal, insyaAllah kecut balik.

Klu tidur, sis ltk bantal untuk tggikan kaki.

Dah pernah inform doktor?