Saya dh 39weeks. Perut skrg kerap mngeras selang 5-10mnt. Patut ke saya g hptal?due date 12/09

8 Balas

Sy dah 38w dah 2 mggu lebih baby kerap mengeras dan kejap2 dtg sakit. Bila checkup kk, dr suruh monitor je dulu sbb sakit sy tu dipanggil contraction palsu sbb dtg sejam sekali, 3-4 jam sekali. So sy rilex jelah kalau gi hospital pun kalau takde bukaan ada bukaan bawah 3cm dia suruh balik jugak. So menanti jelah bila baby nak keluar huhu

Assalamuailaikum semua, saya dah selamat bersalin pada 08/09/2023. Jadi betul la, mengeras sakit sampai ke pinggang setiap 5-10minit tu mmg dah nk terberanak sgt. lps 2 hari warded sbb sakit contraction , saya bersalin ke esokkan hari nya (malam)) Alhamdulilah.

10mo ago

alhamdulillah tahniah sis. slmt berpantang. smga sis n baby sihat selalu aamiin

sy plk perut dh start mengeras msa 7 bulan lgi smpai skrg dh 36week.. sbb mengeras sj x serta kn sakit sy x g hospital pon . risau g hospital awl2 kn kne drip lah kne masuk belon lah.. mcm2 pikir😅😅

10mo ago

Ada org mcm sis, kne awal braxton hicks

Sy pun dah 39 weeks. Perut asyik mengeras, jalan pun sakit sebab kepala baby dah kat bawah tapi sy tunggu tanda2 dulu. Due date 15/9.

10mo ago

Yekee. Nurse sy takde bgtau apa2 pun. Risau jgak ni

Sampai sekarang ke mengeras? Kalau ya kena pergi sis. Contraction tu. Semoga dipermudahkan urusan awak 🌹

10mo ago

skrg tak. cuma tadi pagi nak mandi dia mngeras lepas breakfast pun dia mngeras. tapi mmg frequently dia mngeras

dah boleh pergi hosp sis. saya dulu mcm sis juga anak pertama .smga dipermudahkan urusan ya

Nk tnya, klau mengeras tu rse sakit skli ke? Ke mcm mna? #firstmom

10mo ago

ikut ats org sis... itu kire na bersalin jgk tu if da kerap mengeras...sakit kat part blakang pinggang hingga ke depan ke?

Due awk sama dgn sy.. Tpi sy x gi hospital lgi