serah diri sebab gdm..nak tanya klo msukkn ubat tu sakit x..serah diri 15hb ni😭😭😭

8 Balas

saya pon ade gdm,due 30/3 tapi saya dah bersalin 10/3 ..saya kena induce masuk ubat kat bawah sbab baby kurang gerak ..pukul 7 masuk ubat,pukul 8 contraction kuat dtg melambung2😌😂 pukul 10 masuk lb room,kul 3:52 petang Alhamdulillah saya dah bersalin ..Doc pon terkejut ubat masuk bawah tu memang betul2 cepat bagi reaction kat saya😅 sejujurnya masukkan ubat kat bawah tu tak sakit,yg sakitnya bila contraction dtg melambung2 tu😅

Sy tgh masuk ubat ni.. awk kne relaks kan badan , layan je sakit tu.. insyaallah boleh.. sy ckp cmni sbb dh lepas, kalau kne insert ubat lg sy masih seram juga heheh.. tp xpe, kejap je sakit tu.. oh sbnarnya sy silap ckp tu, masuk ubat tak rasa apa2 pn.. yg pedih sikit masa nurse check bukaan je.. lepas masuk ubat, depends org akn cepat or lambat contraction

7mo ago

Sy klu diberi pilihan czer, sy pilih czer.. sy induce 2 kali 😭

sye gdm jgk,serah diri 38w..Dr msuk kn belon,pastu jln bukak 4cm..pastu Dr xmsukkn ubat dah lps tu..sye dok wad 4hri without contraction (time tu bkk 4cm dh).hri ke 5,msk lr..drip ubat,still jln xbkk ,sye dok lr around 8jam,last² Dr proceed caeser,sbb baby dah lemah..Sye reda Allah bg selamat..Ape² pon Alhmdlh..

7mo ago

Sama sy pn xde contraction. heartbeat baby okay je lg, so kne masuk ubat lg..

sy pun gdm, msuk ubat x laa sakit sgt sbab dah balik² nurse tu seluk kat bawah😆cuma ubat tu x bgi kesan kat sy, 7am msuk ubat 10am bukaan dah 3cm terus msuk labour room, tnggu smpai jm 9pm bukaan ttap 3cm last² 10pm tu czer 😆😆

saya takda pengalaman, tapi kakak saya anak dia semua cmtuh, dia kata okay. tak sakit sbb bapa jam lepas tuh bersalin. apa pun awak fikir positif naa, jgn takut. fikir tak sabar nak jumpa anak, cium dia semua.

Masuk ubat tak sakit pon. Layankan je contraction tu. Cuma dlam labour room bila masuk ubat drip tu Ya Allah rasa nak terjun dari katil 🤣 . Semoga dipermudahkan urusan awak

mmg sakit tp nk xnk kna lyn je sakit uh sy time ank slung sbb insulin kna msuk ubt tp sy plih seezer sbb ank first kn tp no 2 sy msuk bellon mg skit sgt2 smpai nngs

sy pun gdm due 22/3 tp kena serah diri 8/3 tp dh bersalin 25/2😅😂..sptutnya kena msuk ubat..tp disbkan jalan buka sndiri tak jdi msuk ubat...

7mo ago

apa tanda tanda dia sis