Hi..Nak tnya ada tk tips untuk naik kan hb low...hb sya tinggal 10.8..??

11 Balas

sy mkn iberet .. pagi minum susu calla milk.. spare lagi susu HL.. sy amal kan tu jer , skrg 35week hb 12+..sblm ni dah hampir2 nak jadi 10.. buah jambu batu buat sulam..

1y ago

calla milk ok ke sis kalau ada gdm? rasa manis tak? hb sy paling tinggi 11.. ni turun balik 10.3 sbb jaga makan.. susu sy tak berani ambil.. makan pil calcium je

sy sebelum ni 10.2 atas pakar😁 apabila minum susu kambing,buah delima,sayur2 hijau dan ubat zincofer.Alhamdulillah 11,12

Cuba try makan maltofer dengan jus delima. Haritu hb saya drop 10.2 lepas amalkan maltofer dan jus delima gulsan naik ke 11.6

1y ago

Haah ye betul. Sbb jus delima percepatkan penyerapan zat besi

Sy pun hb low 10.4 kne mrh dgn misi.. Amik drah kt jari low ble amik drah kt tgn naik pulak 12.1🤦

Sy amal minum susu dutch lady .. Alhamdulillah hb x pernah low

mkn vitamin ni.. semua vitamin ada… x loya x muntah… hb 13-15

mkn ubt dgn air limau kasturi tanpa gula dgn buah oren .

Makan apricot, kurma, susu hl. In Shaa ALLAH, hb naik

sya pun HB maintain 10.6..dh mcm2 makan...tk naik2..

1y ago

sama.. sya pun dah mkn mcm2 pun tk naik.. obat pun dah mkn tpi itu2 juga

Banyakkan makan ikan kembung/caru