Hai nak tnya untuk first prengnt selalu berapa week untuk rasa baby bergerak dalam perut?

5 Balas

Saya first mom juga, teringat kali pertama rasa baby kick time 14weeks pukul 5am. Kuat betul baby kicknya and saya memang terjaga terus dari tidur 😂 dah la malam sebelumnya susah nak lelap. Kenangan sungguh!

1y ago

wahh.. sye ni xtau la nk kata baby kick ke apa tp rasa ngilu2 sakit kadang tu.. bila malam mmg susah nk tido..

in my case, saya time 21 weeks . kalau dah masuk 24 weeks awak still tak rasa, kena refer doctor okay. lg elok awak rajin buat check up untuk baby 😃

1y ago

ok awak... terima ksih ya☺️

atas orang jugak sis . macam saya kecik orangnya mmg takde lemak kat perut 16w saya dah rasa tp tendangan halus je macam beralun .

1y ago

i see kdg kena rase btul² , sy pun skrg dah 32w makin lma mkin sakit tendangannya 😂

ikut dari ketebal perut juga sis Klau jenis tebal dlm 20w keatas Klau jenis nipis dlm 15w kebawah dah bleh rasa..

1y ago

oh yke.. okay trima ksih☺️

Saya 19 week dh rasa geli"😆

1y ago

wah.. sye pun 16w lebih rasa geli2,ngilu jugak tapi tak pasti tu baby tendang ke ape . heheh sb first time kan