Skrg 31w nK masok 32w ada kemungkinn bersalin awal tak, n nNti bby tu jdi premature ke?

2 Balas

Bersalin sebelum 37 week mmg baby akan jd premature baby lah. kemungkinan bersalin awal tu ada possibility juga tp depend juga la disebabkan apa. bukan saja2 boleh bersalin awal nie. kalau dah turun tanda nk bersalin, boleh je bersalin.

risiko bersalin awal tu ada tapi depend kepada baby jugak and kesihatan si ibu .. and yes baby jadi premature .. kalau term atas 36w .. if x da masalah apa jgn diminta bersalin awal ..