Hello mumy2.normal ke kalau baby 9bulan dah fasa tak nak makan.asal suap je katup mulut.buntu dah ni

2 Balas

Ya normal sis. Kena pelbagaikan menu dan tukar tekstur makanan baby. Itu sahaja caranya. Kena try and error. Dah pernah bagi baby makan sendiri? Kalau belum let baby explore with the food. Memang akan messy tapi sangat bagus untuk perkembangan baby. Boleh beli plate yang comel comel atau make a pretty food plating. 😊

9mo ago

thank you for respon..btw sya dah bagi macam2 food ni..dari pasta,cucur,sup,bubur,lempeng tapi masih sama je..baby masuk mulut tu makanan then dia luah balik tu mami pening dah😁kalau susu je dia tidak tolak tapi tu lah risau pula berat tidak naik dahlah memang susah naik ni berat badan dia..maklum lah baby sya pun lahir prem.

sme sis.. da tukar tekstur pun.. kdg pekat kdg cair.. tmpt mkn pun brubah dr krusi makan trun duduk bwah.. naik walker pun ye.. skg bubur x nak.. nk bskut2 je..

9mo ago

yee sis..begini lah ni baby sya..duduk di riba pun bagi kot2 mau makan tapi sama je..makanan fav dia oat pun tak nak dah tu huhu..kalau dulu dibagi je terus buka mulut sekarang hmm sampai ke sudah katup mulut😁btw kita usaha sama2 sampai baby mau makan nanti..don't give up mom💪