Normal ke masok 30 weeks ni rasa nak teberak je? Hmm risau plus takut jdnye. Ada tak yg mngalami…..:

8 Balas

sama la . asyik nk berak je. harap ke pernah pregnant dulu so xdk la risau sgt sbb bila masuk t3 ni mmg akan kerap nk buag air bsar . sembelit mmg xyh ckp la hri² . nk berak tu 10x fikir😂

anak prtma saya mcm tu juga..kata mak biasa sbb bby mkin besar..tp klau awk smpai lemas ke apa tak than sakit perut je kena p klinik tau risau baby dlm tu..

sy plk msuk 3rd trimester ni kerap plk buang air besar.. tp x cirit birit... klu awal² prgnant aritu smpai sembelit..

sama la sis. sy pun sejak masuk 29weeks hri tu rasa mcm nak berak je. nak kata cirit birit tak pula.

Saya start masuk 33w mcm lawas betul lah. Tiap² hari@pagi mesti sakit peyut nak membuang hehe

sama asyik nk membuang je.. tp masa nk teran tu mcm tersekat nafas pulak.. normal ke eh..

1y ago

Banyakkan mkn buah dgn sayur sis

Sama dgn saya sis. Asyik nak membuang je sejak masuk 30weeks 🤣