hai mommys! nak tnya mcm mna nak hilangkan rasa mual ni? sy msih lg dlm fasa 1st trimester,

4 Balas

Takde cara sis, sy dah 10w pun mmg alahan teruk sangat. Tp kalau nak elak sebu perut centu sy kerap makan dlm kuantiti sikit. InshaAllah boleh bantu.

1y ago

dah try mkn kerap sedikit², sma jg. 🥴 makan yg msam² pn dah. mkin kembang air liur. apa2 trma ksih

MIL sy suggest pd sy utk try bau limau kasturi. Bau kulit limau kasturi tu. Sy letak dlm bekas kecil. Sentiasa ada kt sblh. Alhamdulillah menjadi.

1y ago

tq share tip, nnt sy try ikhtiar ya 👍🫣

tgh alami jugak sekarang. xda selera. lapar. tp xleh nak telan mknan. mkn buah pun muntah balik. 😢 tak tahu nak buat mcm mana dah.

12mo ago

mnum air putih lg la muntah, awk cba mnum air sjuk. sy try mnum air sjuk ok sikit. nak stay hidrated kan..pelan² la. sbb sy pun tgh mncuba. sy 6week. mkn buah yg tak bkin awk muntah ye

haii, samaa. penat rasa mual spnjang masa. pastu jd xselera mkn 🤧

1y ago

ada org ckp kna kerap makan dgn kuantiti yg skit. awk cba try mkn masam² ya .