Hii,ank sy 6 bln 22 hari,normal ke kerap berak tapi ckit²..sehari dlm 2,3 kali..

2 Balas

Anak saya pun macam ni, hari tu start makan dalam seminggu. tengah tidur, tiba2 badan panas, n cirit birit, so mmg keluar mcm ni, so sy n hsbd bawak ke klinik, sbb cirit dia lebih dri 10x, so doc suggestkan try tukar susu, n stop mcm buah yang boleh ank lawas berak, so sbb sy ada bagi buah naga 2/3 hari sblum demam cirit tu, so doc srh stop kejap, n bubur msa dia skit, sya bagi bubur kosong jee, x cmpur apa, skrg anak sya Alhamdullilah okey, lps tukar susu, doc bagi antibiotik, buah pun sya bagi yang mcm apple ke apa, tapi tak selalu, semntara dah pulih hri tu,

9mo ago

alhamdulillah ank sis dh ok.Sy pn sblm ank jd mcm ni ada bg buah limau,x byk pn tp mmg limau tu manis sbb tu berani nk bg..ank sy x da demam ke apa,aktif mcm sllu.mkn,mnyusu semua ok.tp tulah kerap je mmbuang.

baby dah makan apa?

9mo ago

makan bubur+ ayam,carrot..kdg mkn nestum cuma skrg ni lps kerap berak bagi bubur kosong je..nestum stop