Adakah umur 24 tahun perlukan waris jika bersalin luar nikah?

#firstmom #pleasehelp #bantusharing Maaf saya nak bertanya sy dah buat buku pink dekat swasta dan telah membuat review secara teratur Kalau nak buat buku pink kat KK lagi boleh ? sbb sy disyorkan buat buku pink dkt kk lagi ( bukan suggestion doc swasta tapi government) Dan saya ingin bertanya Adakah umur 24 tahun masih dikira bawah umur dan memerlukan waris sah ? Untuk discharge hospital?

2 Balas

pgalaman Sy uruskan anak xsah taraf.. anak sulung/angkat/susuan.. status xsah taraf dari ibu kandung usia 32y (time bersalin) bersalin hospital gov - wajib ada pewaris xkira umur berapa sekali sebab status anak xsah taraf - wajib berdepan jabatan kebajikan sosial (under JKM) sebab anak tu akan dijaga oleh siapa & kemampuan beri penjagaan.. - buku pink terpulang nk buka, itu pun kne bawa pwaris (ibu/bapa).. bersalin swasta - xperlu pewaris tapi perlukan duit kos RM 5k - 15k jer

9mo ago

Apa yg sis ckp tu semua btul kecuali kalau nak buka buku pink dkt gov tk prlu waris kalau dh umur 18 keatas,perlukn waris untuk yg bawah 18 sahaja

sebarang proses discaj lps bsalin di gov, xkisah bwh umur atau tidak, wajib ada waris.