Ada tak mommy yang alami darah platelet rendah masa pregnant ? Agak² ada efek ke bersalin nnti ?

2 Balas

Ye boleh tumpah darah, drh kuar dgn bnyak dan awk pun jd x bermaya tak bertenaga. Adik saya dlu gitu hb dia low masa bersalin. Drh bnyk sgt keluar. Jd doc nk jahit pun susah.. Lps da masuk wad tu muka la lesu letih je.. dlm seminggu jgk dia mcm x bermaya..

ada. boleh tumpah darah or baby lahir pramatang. so kena byk mkn mknn tambah darah n jaga jadual mkn ubat