Anak nak masuk 3bulan tiba tiba muntah susu formula yg selama ni ok je. Ada mommies pernah alami?

1 Balas

pernah alami benda sama. sy beli susu dupro sekotak 1.8kg isi dalamnya 3 pek. pek pertama baby sy minum,dia muntah banyak. masa tu sy belum perasan lg. kali ke 4 baby menyusu,baru sy terfikir mungkin baby muntah sebab susu. sy risau susu tercemar walaupun pek baru buka. exp date pun 2024. sy decide buang susu tu,dan buka pek baru kotak yg sama. sy ckp dgn husband,kalau baby masih muntah lg,mungkin perut dia dah tak sesuai dgn dupro. Alhamdulillah minum susu pek ke 2 baby tak muntah,mcm tu juga pek ke 3. kalau sis risau,boleh beli susu baru,jgn bagi susu yg sama. kalau masih muntah lg,try jenama lain. paling penting minta nasihat Dr,takut baby ada alahan susu lembu