Saya mkn Zincofer lepas 30minit terus muntah mcm nak cabut tekak. Ada ubat lain ke selain zincofer?

7 Balas

Saya tukar makan iberet baru ok.. Kalau kk nanti dia tukar ke 4 serangkai dulu..kalau xboleh juga baru dia bagi iberet sebab doktor cakap iberet mahal.. Jadi sekarang saya beli sendiri jela..

Saya pun! 😂 kawan saya suggest pil lain: iberet atau maltofer atau ubat 4 serangkai. Nanti nak beli kat farmasi luar je lah. Sbb KK susah juga nak bagi tu, tapi boleh je tanya.

Samaaa!!! Saya pun muntah segala makanan tuuu. Ngeri bila ingat balikkk, dgn rasa vitamin tuuu pkt betul, nak amalkan folid acid je and makanan lain utk tambah darah je.

Lepas makan ubat tu awk makan tk ? Perut kosong tk ? Kalau tak mungkin xsesuai dngn awk .. awk bole bagitau nurse lepas mkn ubat tu akn muntah .. cuba minta tukar dngn obimin

Doktor saya sarankan mkn maltofer.perisa coklat dan boleh kunyah.blh mkn sblom atau slps mkn.saya beli dkt farmasi luar.alhamdulillah tekak saya blh terima 🤭

cuba makan maltofer. setakat ni saya makan ubat tu, alhamdulilah okay je. ubat tu perisa coklat, sedap

pg klinik tu balik mntk tukar ubat lain.