Salam nk tnye camne nk hilangkan kahak bayi umur sebulan. Percussion, sapu krim semua dh tp xmjadi 🥲

2 Balas

Pergi klinik minta guna nebulizer saline. Anak sy 3 minggu batuk kahak pekat. Bila guna alat tu, kahak akan pecah dan cair. Lendir2 tu baby akan keluarkan melalui najis. Cuma kita mak ayah ni kena tahan hati sikit lah bila anak kena duduk hirup wap air nebulizer. Anak akan merengek/menangis. Tapi bila balik rumah nampak dia lega, bernafas dah tak berbunyi ‘kesat’.

8mo ago

Ouh nebuliser ya. Ok fhm. Tq share info 🫶🏻

Itu je la caranya pn. Kalau nk cpt lagi kena ke klinik lah sedut kahak dia tp kesian pulak baru sebulan.

8mo ago

Iya tak smpai hati tgk baby baru sbulan kne suction. Rasa tak kuat 🥲