Asslm, ad spa Prnh alami perkiraan haid gn prkembngan janin x sma ? Dh scan dok ckp kcik dri sptutny

3 Balas

wslm.. sya sis mcm tu skrg.. ikut last haid pertama 10jun hb.. tapi skli scan jauh sgt dri perkiraan haid terakhir sya, ikut dh 11weeks, dlm scan bru 6weeks.. dn sya mmg haid tdak teratur,jd dktor swsta tu kata mmg mcm tu.. hrp2 laa dlm keadaan baik shj . insyaAllah

3w ago

Masa scan pertama tanggal 12/8 baby 8w dkror kata bby kecil lg. Masa ni sy dh tak sedap hati risau mcm2 la.. 16/8 jumaat masa nak buang air kecil sy prasan mcm ad setitik kecil sngt warna coklat merah mcm tu dan keputihan sy mcm ad coklat sikit. Masa tu perut mmg ad sakit2 ringan dgn belakang pinggang skali tp kejap2 je sakit.. Sabtu ahad takda apapa keluar. Isnin start keluar mcm secalit darah warna merah pink.. Selasa pun sama. Rabu pula sy rsa mcm ad mengalir so sy pi tandas ad tompokan darah fresh. Nasib masa tu sy standby pakai pad. Sy bgtau nurse sy dia suruh trus gi hospital besar kalau pendarahan. Sy pergi kecemasan dan kritikal dan doktor scan perut dan cek dlm miss v mmg tanda awal keguguran. baby pun makin mengecil jadi 4weeks. sy siap tanya doktor lg mungkin mesin scan rosak. doktor kata baby kalau nak gugur mmg saiz makin mengecil.. Kata doktor kalau bdn tak ble terima nnti janin akn keluar sndri. tp kalau masi boleh kmngkinan akn berkembang smula. Doktor tak tahan sy dan

sayaaa. sebab saya irregular cycle n late ovulation. beza 3 minggu. tapi normal je utk org yg irregular cycle mcm saya. cuma pakar akan betul2 cek kita utk bulan pertama utk re-edd. jgn risau ya

3w ago

Same case. Boleh tahu cycle period awak brp lama?

Kecik brpe week dr kiraan period? Kalau xlebih 2w msih dikira normal lgi..sy 2-2 pregnancy bby lari kiraan dlm 1w/1w++…Alhamdulillah selamat bersalin..xde masalah

4w ago

dari perkiraan haid sepatutnya 11 weeks, tp janin tu size dia MCM 8 weeks