Hai para bakal ibu/ibu sekalian.Betul ke selagi belum 8weeks dilarang berhubungan kelamin dgn suami?

Hai para bakal ibu/ibu sekalian.Betul ke selagi belum 8weeks dilarang berhubungan kelamin dgn suami?GIF
2 Balas

boleh je. cumanya tak digalakkan lg lah sebab awal lg, takut persenyawaan tak menjadi ke atau spotting lepas bersama tu ke . tu je mostly ibu2 yang risau. macam saya , awal2 memang tak bersama. kalau ya pun cuma puaskan suami seorang. sebabnya saya pernah gugur dan selalu bersama masa awal2 dulu . second ni saya jaga dan elakkan selagi boleh

2y ago

saya teruskan tak bersama sampai akhir trimester pertama. now alhamdulillah, lagi 2 hari nak masuk trimester 3 🤗 trimester ke dua , untuk elak kontraksi palsu, saya minta buang luar . saya bgtau suami , tggu nak hujung2 pregnancy baru dalam, untuk buka laluan . kehilangan yang pertama akan buat kita insecure. tapi jangan risau. husnudzon je 🤗

kalau boleh, elakkan, sy 6w haritu bersama ngan husband, esoknya ada spotting, nak nangis rasa, bila scan, baby okay, ada heartbeat lagi, so skrg dah beringat. sbb first baby .. nak baby okay sampai lahir