Hi mommies, ada yang dah ambil injection kancing gigi? Ada any side effectes?

14 Balas

klau first mom 2 dos , dos pertama 20w sbb kita dah bleh rasa prgerakan baby dlm prut . dos prtma ni lengan jd lenguh 3 hari . nk mngiring kiri pom xbleh . tp alhmdulillah xdmam . dos k2 plk sbulan slpas dos prtma . stu hri je lenguh tgn .. tak sesakit yg pertama . atas body msing2 jgk .. sy bnyk2 mnum air n sunquick ksong bg antibodi kuat 😬

Saya dah ambil 1st dose masa genap 27 minggu. Side effect yg saya rasa tgn lenguh, tempat injection terasa sakit and susah nak tidur belah kanan. 3 hari lepas 1st dose baru saya rasa effect bdn seakan nak demam, pening and lesu. Saya standby panadol biasa and byk minum air masak.

saya baru ambik tadi 2nd dose. menangis juga pedih sangat. first dose saya takleh tidur sebelah kiri sbb sakit tak boleh tindih 5 hari juga. dose kedua ni masih tunggu side effect apa pulak huhu

saya sudah ambil first pregnant mom akan dapat 2 dos , side effect lenguh belah lengan yang kena suntik tu dan saya tak ada demam,. tetapi bergantung sebab badan lain² so lain² effect.

sya first mom jugak dh ambik first dos haritu. Mmg lenguh tgn belah kiri tkleh tido mengiring belah kiri 4 hari jugak laa. Tpi alhamdulillah tk demam yg second dos ni tk ambik lgi

First dos je rasa kebas tangan tu 2 hari juga lepas dos 2 tak dah sakit2 lenguh ke apa 🤭 tp masa jarum tu mmg sakit la 🤪

Sy dah ambik dua2 dos. kalau Sy, jadi lenguh2 kat belah cucuk tu dalam sehari je. ada orang sampai demam. bergantung

11mo ago

yg 1st time 19w. 2nd sebulan lepas tu. tak sure week berapa boleh ambik. tak ingat dah nurse bagitau

ramainya yg amik first dos 20w ke bawah. saya 28 baru dapat first dos. bulan 6 baru sec dos

sy dh 2 dos...alhamdulillah ok je...lenguh pun x...tp ms anak 1st dulu rs jgk lenguh² tu