hai mommies. sy baru masuk 21 weeks, boleh ke sy baring straight je ? ke kena mengiring jugak

7 Balas

Dari pembacaan saya, minggu 28 ke atas mmg kena elak tidur terlentang dan digalakkan mengiring ke kiri. Tapi smalam sy ad trjumpa artikel yang kata xde bukti mencukupi pun sbenarnya yg baring terlentang ni boleh menyebabkan darah tersekat, stillbirth dan sebagainya. Tak jumpa plak link artikel tu. Tapi nak selamat, elakkan la ya bila kandungan dah besar sket lgi.

Sis letak bantal belakang badan time tido. So that kalau mcm terbaring tanpa sedar kita takdelah mcm baring flat. Akan senget sikit. Mmg lenguh kalau asyik mengiring ketepi je. Sakit badan. Tp sy baca banyak side effect baring terlentang ni jadi mcm takut nk ambik risiko. Jadi better letak je bantal belakang badan. Sangat selesa 👍

Sy dh 22weeks kadang kejang jugak baring mengiring je..sesekali sy baring straight je tpi x lme lah dlm 10 minit gitu pstu tukr posisi klau x tukr baby auto aktif menendang lngsg kang x dpt tido😂

Hai. Kalau sekejap je okay la. Tapi kena tukar-2 posisi juga. Nanti makin sarat pun begitu takut effect tulang belakang sis

Baca comments baru tahu, Memang kena tidur mengiring ke? Saya kerap tidur terlentang sebab tak selesa tidur mengiring

1y ago

Haah sis. Mmg kena tidur mengiring. Tidur mengiring sambil bekokkan kaki. Letak bantal celah2 peha kita tu untuk selesa. Oksigen dan peredaran darah kita lagi bagus bila kita mengiring ke kiri untuk disalurakan pada baby. Awal awal mybe tak rasa lagi. Bila dah besar sikit kita akan rasa sesak nafas kalau terlentang.

Sy pulak tak boleh tido terlentang,rasa lemas tak bernapas.mengiring baru okey selesa

Nk slesa sis try tdo gne bantal pregnant.. nt tanpa sdr sis mmg tdo mengiring